miércoles, 12 de febrero de 2014

"Si no menges RES deixes de SER tu"! Campanya a la UAB

Els representants de la FAS, el CNJC i Acció UAB durant la
jornada de sensibilització, en una de les activitats.
Aquest dimarts 11 de febrer, Acció UAB i la Fundació Autònoma Solidària (FAS) vam organitzar la presentació de la campanya "Si no menges RES, deixes de SER tu", impulsada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB), i que compta amb el suport de la Direcció General de Joventut.
A la plaça Cívica es van muntar tot un seguit d'activitats dirigides a informar i conscienciar el jovent de la UAB sobre els transtorns en la conducta alimentària.
La campanya vol denunciar que més de 26.000 noies pateixen algun transtorn en l'alimentació a Catalunya. Moltes d'elles substitueixen tot un àpat per una ampolla d'aigua, intentant enganyar així l'estòmac. De cada deu persones amb transtorns d'aquest tipus, 9 són noies, malgrat aquesta tendència està canviant i cada cop són més nois els que pateixen aquestes malalties.
Una voluntària de la FAS repartint ampolles del #ResSer
L'activitat amb més activitat va ser el photocall, i podeu veure algunes de les fotografies en aquest enllaç. Els companys del grup de treball sobre Salut de la FAS també van preparar un trivial amb preguntes sobre els diversos transtorns que afecten a la visió de la propia persona. Altres activitats que es van dur a terme van ser el Semàfor, on s'havien de valorar les afirmacions plantejades per targetes predissanyades; o la la taula de denúncia d'estereotips en la publicitat i les revistes que fomenten aquest tipus de transtorns.
Durant tot el migdia es va repartir material informatiu de la campanya i de les malalties, acompanyades de les ampolles dissenyades especialment per la campanya. Són ampolles de plàstic, però estan buides, amb el lema de la campanya i dades sobre la mateixa, i que denuncien que si substitueixes un àpat per aigua, en realitat no estas menjant res.
Moltes gràcies a totes les persones que es van acostat a les activitats, als voluntaris de la FAS, a la Júlia i la Joana que han coordinat l'activitat i a la Núria (CNJC) i la Cristina (ACAB) per venir a donar-nos un cop de mà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario