viernes, 29 de noviembre de 2013

ACCIÓ UAB, contra el tancament de RTVV!

Avui és un dia dur pel poble valencià. Aquell projecte que a la seua gènesi pretenia ser -amb un 80% dels continguts en valencià- un dels pilars bàsics de la difusió de la llengua i de la cultura valenciana tanca les seues portes a la ciutadania després d’anys de degradació i deriva. Després que el Tribunal Superior de Justícia declarara nul l’ERO que havia fet fora a un miler de treballadors de RTVV, el President Fabra anunciava, de sobte, el tancament de RTVV.
Amb el seu característic cinisme, l’alt càrrec s’excusava, fent ús repetidament del terme “austeritat”, al·legant que la decisió era necessària per “la pròpia supervivència d’aquells serveis públics més necessaris, com la sanitat i l’educació”. Quelcom increïble si tenim en compte les profundes retallades que també s’estan duent a terme en aquests mateixos àmbits. L’excusa és que “és inviable el manteniment de RTVV i inassumibles els costos de la readmissió de tots aquells treballadors que en el seu moment l’ERO va fer fora”, mentint i manipulant la realitat com han vingut fent els últims anys.
És l’hora de lluitar per reconstruir la RTVV que els valencians i valencianes es mereixen i treballar tots junts per uns mitjans públics, plurals i de qualitat que tinguin com a fi últim la promoció de la cultura i la defensa dels interessos del poble, en aquest cas, valencià. És a dir, uns mitjans que transmetin amb profesionalitat la realitat territorial amb la que obligatòriament hem de conviure.
Avui mor Canal9 i tot els canals de RTVV, i el País Valencià està de dol. Des de Catalunya, tot el suport al poble valencià, i un crit en defensa dels nostres mitjans de comunicació públics, TV3 i Catalunya Ràdio!





Basat en:

No hay comentarios:

Publicar un comentario